esmaspäev, 17. juuli 2017

Prantsuseliha haudekartulitega

Pean päris ausalt tunnistama, et olen metsas käimisega viimased 11 päeva nii hõivatud olnud, et pole jõudnud kodus õieti süüagi teha. täna tuli aga lambist räige prantsuse liha isu, et tuli tahtmine üks korralik õhtusöök valmistada. Toit tuli niivõrd maitsev, et mõtlesin Teiegagi jagada seda retsepti. Ja tagant järgi mõeldes, on tegu tegelikult mega soodsa roaga. :)

Koostisosad: 
310 g sea välisfilee lõigud
majonees
sibul
till
petersell
riivjuust

Lisandiks: 
haudekartul 
hapukoore-majoneesi kaste

Ostsin Säästumarketist juba valmis viilutatud sea välisfilee lõigud. Neid oli karbis neli tükki. Tampsin nad õhukeseks mõlemalt poolt ning maitsestasin soola ja pipraga. Siis praadisin neid nõksu pannil mõlemalt poolt. 
Panin ahjuplaadile küpsetuspaberi ning tõstsin praetud lihaviilud sinna peale. Seejärel hakkisin sibula, peterselli ning tilli ning praadisin need pannil. Määrisin lihaviilud majoneesiga kokku ning peale panin praetud sibula, tilli ning peterselli. Ning siis lükkasin ahjuplaadi koos lihaga 12 minutiks ahju. Peale seda raputasin liha peal olevale sibulale riivjuustu ning panin veel viieks minutiks ahju, kuni juust oli sulanud. 
Kõrvale tegin haudekartuleid. Selleks on mul eraldi väike haudepott, mille panin ääreni vett täis ning 
panin siis koos kartulitega ahju. Vahepeal lisasin veel sinna, soola, pipart, puljongikuubiku ning peterselli ja tilli. Ahjus olid kartulid umbes 40 minutit. 
Kartulite ja liha kõrvale tegin veel majoneesi hapukoore kastme, koos tilli ja peterselliga. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar