laupäev, 5. detsember 2015

Maitsvad ahjukartulid ja kana

Nii mõtlesin jagada teiega viisi, kuidas mina teen ahjukartuleid ja ahjukana ning mis minu arvates tulevad nii tehes ülimaitsvad.

  • Kõigepealt muidugi koorin soovitud koguse kartuleid, kuna mina teen tavaliselt ahjukartuleid koos kanaga kahele inimesele, siis piisab umbes 8-st kartulist. 
  • Kui kartulid kooritud, pesen nad veel ilusti puhtaks. Pooleks ma neid ei lõika, sest enamasti valin sellised kartulid, mis ei oleks liiga suured, ega liiga väiksed.
  • Valan ahjuvormi vett (nii umbes põhjast 1 cm jagu) (vett panen sellejärgi, et umbes pool kartulist jääks vette ja pool välja.
  • Sulatan pannil võid. Enamasti kasutan Rama 70%-st võid, aga sobib ideaalselt ka Tere või. 
  • Siis kui või on pannil sulanud, veeretan kartuleid seal sees, niiet kartul saaks igalt poolt mõnusalt võiga kokku ning seejärel asetan kartulid vormi. Juurde lisan ka siis kana.
  • Kui pannile jäi veel sulanud võid, siis valan veel kana ja kartulid sellega üle.
  • Enne ahju pistmist lisan veel soovitud maitseained. Raputan kartulitele ja kanale soola, pipart ja kuna mul kanamaitseainet kodus ei leidu, siis kanale panen veel peale guljaššimaitseainet, mis tegelikult annab head maitset.
  • Siis pistan vormi ahju ning 200 kraadi juures küpsema.
  • Küpsemisel ette antud aega ei ole, sest tegelikult tuleb ise käia vahepeal vaatamas ja noaga katsumas, kas kartul ja kana on valmis. Vahel kulub tund, vahel poolteist, täiesti oleneb ahjust ja temperatuurist.
  • Ahjust välja võtan ma nad siis, kui kartulid on mõnusalt kuldsed ja kana krõbedalt pruun. 


Pole ju tegelikult üldse raske, tulemus tuleb ülihea. Kindlasti soovitan MITTE lisada õli, sest või ja kanast tuleb rasv on piisavad küpsemiseks. Või kasutamine annab kartulitele mõnusa maigu.
Head isu! :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar